Att ta reda på mer om olika hårtransplantationskliniker
juli 3, 2012

Transplantera hår

Hårtransplantations-behandling

På den här sajten tänker jag skriva mina tankar om hårtransplantationer: Varför många väljer att göra det men även varför man inte väljer att göra en transplantation.

Innan du bestämmer dig för ifall du ska göra en hårtransplantation är det definitivt läge att läsa om olika metoder och även om de olika klinikerna som finns. En del väljer att åka utomlands för att göra en hårtransplantation men merparten av alla svenskar som har gjort en hårtransplantation kommer troligtvis göra den i Sverige.

Det finns i princip 2 olika metoder som du kan transplantera håret på och det är FUE och Strip (FUT). En del har lite egna namn som man sätter på metoderna och en del kliniker pratar om micrografts etc.

Många som vänder sig till en klinik känner sig drabbade av sitt håravfall och tycker att det är något som förstör deras vardag. Att göra en hårtransplantation är kanske ingenting som direkt förändrar ditt liv egentligen men faktum är att många blir nöjdare med sin vardag och upplever att de får mindre problem med sitt hår. Eller som en patient uttryckte sig: Jag spenderar 30 minuter mindre med att spegla mig och försöka dölja håravfallet.

Att inte alla transplantationer blir lyckade är också en sanning. Resultatet från en transplantation varierar från person till person och bara för att Kalles transplantation blir lyckad så innebär inte det att Pärs transplantation får samma resultat. När man transplanterar hår så arbetar man med vävnader och kroppens minsta organ och resultatet är högst individuellt.

hårtransplantation
hårtransplantation
Hårtransplantation.org är webbplatsen för dig som vill veta mer om hårtransplantationer och den senaste tekniken och forskningen att återskapa hår. Vi har flera års erfarenhet av hårtransplantationer och är genuint intresserad av problemen som är relaterade till håravfall och hur man löser det på enklast sätt både för män och kvinnor.