Skäggtransplantation med FUE

Skägg har blivit en växande trend runt omkring i världen. Många män vill ha mer hårväxt i ansiktet och fylla ut kala ytor vilket är möjligt med en skäggtransplantation med FUE metoden. Det är numera vanligt med skäggtransplantationer eller att man fyller ut ytor i polisonger eller mustaschen.

Man börjar med att markera de områden i ansiktet där hårsäckarna ska transplanteras och lägger en lokalbedövning. Man öppnar kanalerna där hårsäckarna ska transplanteras. Precis som en vanlig FUE tar man ut hårsäckarna från baksidan av huvudet. Eftersom man gärna vill ha grövre hårstrån väljer man i högre grad ut de hårsäckar som har 2-3 hårstrån och sorterar bort de som bara har ett hårstrå. Vinkeln som hårsäckarna placeras är viktiga.

 

Det är viktigt att ta det lugnt med ansiktsmusklerna direkt efter en skäggtransplantation och patienten bör undvika svårtuggad mat. Priset för en skäggtransplantation är något dyrare än en hårtransplantation eftersom det är svårare och det är långt ifrån alla kliniker som utför den här typen av ingrepp. Man brukar transplantera upp till 3500 hårsäckar vid ett tillfälle.