Peruk – varför peruk om du kan göra en hårtransplantation?

Många som har kraftigt håravfall väljer att skaffa sig en peruk för att dölja sitt håravfall. En peruk gör mycket för ditt utseende och det finns betydligt mer avancerade peruker än de du hittar på Buttericks. Dagens moderna peruker är lätta, bekväma och ventilerade och det finns små mössor som du kan bära under en peruk under sommaren så det inte blir varmt. Från landstinget kan du få bidrag på 5000/år vilket täcker en del för en kvalitetsperuk.

Få peruken att sitta fast

En vanlig oro är att andra ska få reda att du bär peruk och du hittar produkter som innebär att den inte trillar av speciellt lätt.

Vad finns det för olika typer av peruker?

En peruk är en huvudbonad gjord av människohår, djurhår eller syntetisk fiber. Det finns avancerade peruker som görs av perukmakare och företag som är specialiserade på naturligt och äkta hår och olika modeller av peruker och hårförlägning som framhäver din personlighet – ett tips är att välja en hårfärg som ligger nära din riktiga hårfärg. En del väljer att ta med peruken till en hårstylist och få den designad efter dina önskemål. Om du har hår under peruken går det att blenda in håret för att skapa ett mer naturligt hår.

Hur sköter jag peruken?

En kvalitetsperuk kräver omvårdnad och att du sköter den på ett bra sätt så att den får en lång livslängd. Det finns olika hårprodukter för hår eller syntetiskt hår. Om du väljer syntetiskt hår måste du skydda den från extrem värme som kan förstöra den.

Vad finns det för alternativ till peruk och hårersättningar?

Ett alternativ till peruk, om du inte har alltför omfattande håravfall är att göra en FUE hårtransplantation. De flesta har hår på baksidan av huvudet eller kroppen som går att transplantera och då kan man dölja håravfallet på hjässan genom att flytta på hårsäckarna.