Manligt håravfall
Fejkade bilder och att se resultaten efter en hårtransplantation från före och efter bilder
augusti 27, 2012
Vad är hår?
september 5, 2018

Olika metoder att motverka håravfall

Först några grundläggande begrepp som rör håravfall. Den främsta orsaken till håravfall (över 90%) är ärftligt håravfall som orsakas av DHT (ett derivat av testosteron). Observera att kvinnor också producerar testosteron (särskilt efter klimakteriet) och DHT.

Den säkraste metoden att motverka håravfall är håtransplantation – men det finns också mediciner som fungerar till viss del som Finasterid och Rogain. Under senaste åren har man även börjat att experimentera med olika typer av PRP-behandlingar.

Nedanstående är några generella tips som kan hjälpa dig med håravfall – eftersom håravfall kan bero på flera olika orsaker är det viktig tatt börja med att diagnosticera vad ditt håravfall beror på.

Silke och satin örngott rekommenderas och det är bättre än bomull eller flanelll. Anledningen är att friktionen mot håret och att en siden eller satin kudde täcker huvudet och håret glider på kudden täcker och inte behöver skjutas kraftfullt som är fallet med bomull.

Mjäll orsaker håravfall. Ett tips att bli av med mjäll om du inte har mjällsschamp är att använda saften av en halv citron till en liter vatten och använd den som en sköljning för ditt hår.

Minska stressen i ditt liv. Vissa typer av håravfall kan orsakas av ett överskott av ångest från vardagliga händelser som arbete eller om du får en svår känslomässig eller fysisk chock i din kropp. Försök att fastställa orsaken till stressen och gör det bästa för att ta bort det från ditt liv om möjligt. Schemalägga din tid varje dag och se till att göra aktiviteter som är avkopplande och njutbara för dig. När den stressande situationen försvunnit är det vanligt att  hårväxten kickar igång som vanligt.

Att borsta håret kan hjälpa istället för att förhindra eller bromsa håravfall. Genom att borsta din hårbotten ganska kraftigt uppmuntra du blodflödet till hårbotten, vilket gynnar håret eftersom näringsämnen transporteras till håret via blodet. Vidare, borsta hårbotten hjälper exfolierar huden, vilket hjälper till att förebygga porer från att bli blockerad.

Undvik färg eller att behandla ditt hår alltför ofta. Ett stort antal människor drabbas av håravfall, och detta kan vara mycket traumatiskt för både kvinnor och män. Mycket av detta beror  på att kemikalier släpps in i håret vid färgning eller behandling med kemiska processer. Framsteg inom hår design och mode gör det möjligt att testa olika färger i  håret, men har samtidigt skapat ytterligare problem.

Se till att öka ditt intag av färsk frukt och grönsaker. Särskilt gröna bladgrönsaker. Om du fortfarande inte får tillräckligt med vitaminer, ta ett tillägg som innehåller: Vitamin A, B6, och B12, C, E, järn, zink, koppar, jod, essentiella fettsyror

hårtransplantation
hårtransplantation
Hårtransplantation.org är webbplatsen för dig som vill veta mer om hårtransplantationer och den senaste tekniken och forskningen att återskapa hår. Vi har flera års erfarenhet av hårtransplantationer och är genuint intresserad av problemen som är relaterade till håravfall och hur man löser det på enklast sätt både för män och kvinnor.