Vad är hår?
september 5, 2018

Att göra hårtransplantation utan operation…

Ja det finns en del hårkliniker som marknadsför metoder att göra hårtransplantation utan operation och nog kan marknadsföringsmetoden ifrågasättas när det kallas för begrepp som biofibre implant system och andra begrepp som används.

Vi är många som tycker operationer är obehagliga och visst är det lockande med metoder som inte medför operation. För några år sedan var det laserklinikerna som använde dessa marknadsföringsargument och det har också varit hårkliniker som senare har visat sig vara hår som man klistrar fast på hårbotten. Även den metoden är bökig och långt ifrån naturlig.

Så om du inte vill göra en operation hur kan du då dölja ditt håravfall?
En metod är hårfibrer som exempelvis Toppik. Metoden är dyr på sikt och du tappar hårfibrerna och det kan se ut som mjäll på skjortan. En annan metod är hårconceilers som DerMatch som fungerar rätt bra men som försvinner när du schamponerar håret. Hårconceilers är rätt smidig och du färgar då hårbotten i samma färg som din hårfärg.

FUE är en mycket mild behandling
Men som sagt att göra en hårtransplantation utan att operera sig är minst sagt omöjligt – även om en FUE metoden är en väldigt mild form av behandling där kirurgen använder lokalbedövning. Många av patienterna väljer att se på en film under operationen som ofta tar en hel dag.

Läs mer om hårtransplantationer.

hårtransplantation
hårtransplantation
Hårtransplantation.org är webbplatsen för dig som vill veta mer om hårtransplantationer och den senaste tekniken och forskningen att återskapa hår. Vi har flera års erfarenhet av hårtransplantationer och är genuint intresserad av problemen som är relaterade till håravfall och hur man löser det på enklast sätt både för män och kvinnor.