Fejkade bilder och att se resultaten efter en hårtransplantation från före och efter bilder

Att ta reda på mer om olika hårtransplantationskliniker
juli 3, 2012
Olika metoder att motverka håravfall
november 27, 2016

Fejkade bilder och att se resultaten efter en hårtransplantation från före och efter bilder

Manligt håravfall

Många som funderar på en hårtransplantation förlitar sig på före och efter bilder och visst kan fotografier visa en hel del men det finns en hel del tricks som ofta görs – i alla fall på många utländska kliniker. Givetvis visar alla hårkliniker de bästa bilderna och du lär knappasst få se resultaten från en dålig hårtransplantation vilket naturligtvis finns.

Jag är övertygad att nedanstående tricks inte görs på de seriösaste svenska hårtransplantationsklinikerna – eftersom jag själv jobbat på de två främsta klinikerna men så här kan man ändå manipulera resultatet.

  • Photoshoppande: med photoshop kan du få en person att se ut att få mer hår med klonverktyg. Det är väldigt enkelt men tyvärr oetiskt.
  • Videor som visar håret från olika missvisande vinklar eller helt enkelt hoppar över problemområden
  • Ljussättning som inte är helt korrekt och förstärker eller försvagar hårväxten
  • Att de anväder hårfibrer som Toppik i håret för att dölja problemområden
  • Att de färgar hårbotten med hårconceiler
  • Bilder på patienter som lider av temporärt håravfall och som gjort en behandling men då är hårväxten återkommit och inte varit ett resultat av hårtransplantationen.
  • Jag har också sett kliniker som marknadsför håret tillbaka utan operation och så har det handlat om att de istället får en peruk!

Slutsats: se alltid till att få prata med en patient som haft en hårtransplantation på kliniken som du funderar att anlita. Alla etablerade kliniker har referenspatienter.  Prata med patienter och läkare och bilda dig en egen uppfattning kring kliniken. Ta alltid reda på detaljer kring vilken operationsmetod de använder strip, FUE-metoden, kombinationsbehandling –  eller om de anpassar sig efter patienten och patientens håravfall.

Det finns många seriösa kliniker men tyvärr förstör de oseriösa marknaden. Låt aldrig bildmaterial på Internet vara den enda källan när du bestämmer dig för en hårtransplantation och se alltid till att träffa de som ska operera dig.

hårtransplantation
hårtransplantation
Hårtransplantation.org är webbplatsen för dig som vill veta mer om hårtransplantationer och den senaste tekniken och forskningen att återskapa hår. Vi har flera års erfarenhet av hårtransplantationer och är genuint intresserad av problemen som är relaterade till håravfall och hur man löser det på enklast sätt både för män och kvinnor.